Läs om våra utställare 2019
- Nu kan du anmäla dig som utställare!

Läs mer om årets deltagare eller information om att delta på Smaka på Enköping

- eller sänd oss en intresseanmälan för framtida event!

Läs om alla Smaka på Enköpings utställare 2019 (Listan uppdateras löpande)

Vi är glada att så många nya utställare kommer till årets upplaga av Smaka på Enköping, en del av Trädgårdsdagen. Välkommen!

Glada Kossan

Vi säljer kalvdans ev. äppelmust. Välkommen!

Landsberga Gård

Vi säljer Närvärpta Ägg och Ekologiska Ägg. Vi har också lanserat en ny produkt inom det närproducerade segmentet, Närmalet Mjöl från Landsberga Gårdskvarn. Under 2018 öppnade vi Landsberga Gårdsbutik & Café som satsar på uppländsk matkultur och i butiken säljer vi vår egen designserie Edla, med motiv från gården.

Vallgarns Gårdsmejeri

Vallgarns gårdsmejeri ligger i Långtora utanför Enköping. I vårt stora sortiment har vi Kravcertifierade koostar och getostar samt ostkaka. Ostarna produceras på inköpt mjölk.

Formaggio Circo Street Market

Vi säljer Häftiga, Högljudda och alldeles alldeles …Underbara Ostar.Varje vecka får vi leverans av gårdstillverkade ostar från Sverige, Frankrike, Schweiz , Spanien och Italien.
Vi säljer även hemmagjord saft, marmelad, Fröknäcke och andra goda tilbehör.

Häst & Grönsaksbonden

Välkommen till Häst & Grönsaksbonden. Hos mig finner ni miljövänliga varor och tjänster där fokus ligger på att visa hänsyn till vår natur.

Jag har flera Ardenner hästar som används i mitt jordbruk, till att klippa gräsmattor med i parker och till turer med vagn eller släde. Det finns även möjlighet att ta en barbackatur på hästryggen ut i skog och mark för den som vill.

Passa även på att köpa säsongens egenodlade grönsaker, naturligt producerade med hjälp av mina hästar.

Andersson & Tillman

Andersson & Tillman är ett matföretag i Uppland som producerar kött- och charkprodukter av hög kvalitet för alla tillfällen och för alla som gillar lite bättre mat. Vi levererar direkt till butiker och restauranger i närområdet utan mellanhänder. Närproducerade produkter med hög kvalitet är grunden i vår verksamhet.

Kriminalvården på turné

Hur är det egentligen att sitta i fängelse? Finns det wi-fi? Hur är det att jobba i Kriminalvården? Vi pratar kriminalvård med dig, hur vi gör för att bryta den onda cirkeln! Se vår turnéplan och kom förbi och träffa oss.

Kriminalvården ger allmänheten möjlighet att lära sig mer om vår verksamhet med en specialutformade trailer. Trailern kan användas i olika sammanhang där vi träffar människor, som vid rekryteringar, i möten med studenter och vid andra arrangemang.

Koorito Foodtruck

Korrito Food Truck lyckas med konststycket att servera snabbt, snyggt och läckert på papperstallrikar. Gänget bakom denna smakupplevelse ger dessutom en energi-boost som räcker flera dagar. Smart, roligt, gott och sympatiskt.
Vinnare i Food Truck SM 2018 i kategorin “Vego & Vegan” och vann också Fast Food Awards 2019 i kategorin Årets Streetfood.

Koreansk mat med bl.a Kimchi fries och marinerat nötkött. Den 30 januari vann Korrito Food Truck en Fast Food Awards 2019 i kategorin “Årets Street Food” med motiveringen: “Med krispigt, marinerat och fermenterat på menyn kammar koreansk bbq hem utmärkelsen Årets Street Food. Salt, sött, surt & lite starkt. En rätt som är helt komplett. Härliga konsistenser av krispigt, marinerat och fermenterat. Totalupplevelsen blir helt klart beroendeframkallande”.

Happy foodtruck logo
Happy Foodtruck /Helenas kök driver numer sin Food truck, Happy Foodtruck
Denna dag erbjuder vi:
Eko- Burgare, Halloumiburgare & Belgiska våfflor med närodlade grönsaker i från Åkerby Handelsträdgård, samt våffla med sylt m.m.

Eventvagnen, Café & foodtruck

Uppsala, mer info kommer

Foodtruck som säljer lax och skaldjursrullar.

Gavin och Anna heter vi som driver Så Grönt och levererar lokalt och ekologiskt odlade grönsaker baserat på säsong. Vi vill göra smakrika och färgglada grönsaker tillgängliga för alla, enkelt. Vi ses i september!

Prenumerera på våra grönsaker, ekologiskt odlade utanför Enköping och välj mellan leverans varje eller varannan vecka under tiden juli till oktober.

Varje leverans innehåller 5-10 olika typer av grönsaker beroende på skörd och säsong. Vi odlar bland annat kryddgrönt, bladgrönsaker, lök, rotfrukter, bönor, pak choi, squash, pumpa och flera olika sorters kål.

Ett kök på landet

Lokalproducerade råvaror (kött, ägg, grönsaker mm).

Även förädlade råvaror i form av mat. Kommer även sälja/ bjuda på varm mat. Välkommen!

Nedanför foten av Uppsala domkyrka står Dr.Falafels food truck som säljer olika varianter av falafel som representeras av flera kulturer. Här finns falafeln i rulle, box eller pitabröd att ta med sig i farten. Även nattöppet för den som är ute sent en fredag och lördag. Med budskapet ”mera falafel - mindre rasism” har gänget bakom matluckan gjort sig populärt bland Uppsalaborna.

Josefssons Café  med sin food truck där vi är återförsäljare av ekologisk glass fr. Finnmans kalasglass. (www.kalasglass.se) som är ett företag i Skogås/Stockholm, de har hållit på ca 38 år med sin glassproduktion och vunnit flera priser för sina glassar genom årens lopp.

Glassen är ekologisk och all mjölk kommer fr. Järna Mejeri.

Vilkebab-Logga 2

Sörmlandsjägarens populära viltkebab

Under 10 år har Matkomfort hjälpt den stressade familjen med en unik middagslösning i abonnemangsform med leverans direkt hem till dörren. Vi började i Stor Stockholm, sen Uppsala 2013 och nu 2018 utvidgar vi till att även leverera i Eskilstuna, Enköping, Nykvarn, Mariefred och Strängnäs.

Vi är förmodligen en av de mest hållbara livsmedelsproducenter i Mälardalen då vi aldrig slänger någon mat. Våra kunder kan välja på fyra olika produkter lite beroende på hur många man är i hushållet och vilken inriktning av mat man föredrar.

I dagsläget har vi ca 2500 hushåll som abonnerar på vår middagslösning och i vårt eget kök förbereder våra egna kockar grytbaser, smaksättare och såser från grunden baserat på svenska, färska råvaror fritt från onödiga tillsatser. Vi kommer också ha ett "prova på erbjudande" på plats under mässdagen

Uppsala Falafel & Gourmet

Hantverksmässigt framställd ofiltrerad, sortren äppelmust.

Kockarnas kamp mellan de fyra mälarstäderna. En tävling där vi får se kockarna från den offentliga sektorn i Strängnäs, Eskilstuna, Västerås och Enköping göra upp i en spännande kockduell.

 

Läs mer om samarbetet Fyra Mälarstäder på denna sida:

Den 26 maj fick de första verksamheterna sin Smiley, som visar att de har utmärkt hantering av livsmedel och god hygien.

Buntas Thaimat, Enköping

Lunch och À la carte resturant som serverar mat från Thailand tillagad enligt traditionella recept.

I veckorna serverar vi en lunchbuffe som är anpassad i styrka så att det ska passa alla kunder.

Kvällstid har vi en À la carte meny där man själv kan välja vilken styrka man vill ha på maten.

Vi har även catering till olika evenemang.

Ekologiska granatäpplen!

Rhoa Products är ett litet familjeföretag med stort hjärta som klappar extra hårt för granatäpplen. Rhoa förser marknaden med ekologiska granatäppelprodukter.
Rhoas produkter består just nu av en ekologisk granatäppeljuice på 100% granatäpple utan några tillsatser och en ekologisk granatäppelmarmelad med 75% frukt utan några konserveringsämnen eller färgämnen.

Jeffrey´s Foodtruck

Vi är en latinamerikansk food truck som säljer chilenska sandwish som är baserad på färska råvaror,hembakad bröd , löv biff som är black angus kött, guacamole och aioli allt är handgjord inget fryst eller färdigt köpt självklart har vi också en vegetarisk variant med friterad halloumi. I vår meny har vi tre kött sandwisch och en vegetarisk alltså 4 sammanlagt.

Husse - närproducerad hund och kattmat

Husse är ett Svenskt Hund och kattmatsföretag och även Hästtillbehör. Med korta transportvägar och ett centraliserat lager och produkter med ett naturligt innehåll försöker vi minska vår påverkan på miljön.
Husse har lokala återförsäljare och våra produkter hemlevereras av Husses distributörer.

Aloe Vera produkter från Frösthult, Enköping

Aloe vera produkter från Forever Living Products.
Produkter för att må bättre och se bättre ut.

Saby-Jai Thaimat

Saby-Jai Thaimat serverar genuin thaimat och även sushi. Givetvis finns vegetariska alternativ. På vardagarna har vi en lunchbuffé och övriga tider kan man beställa från á la carte-menyn och själv välja hur stark man vill ha maten.
Våra mysiga lokaler finns på Enöglavägen 20, där Buntas thaimat tidigare höll till.
På Trädgårdsdagen sätter vi upp ett tält där vi erbjuder ett litet urval av thailändska rätter.
http://www.matenkoping.se

Warbro delikatesser

Våra produkter:

Dinkelotto

Ramslöksvinäger

Vår ramslöksvinäger finns i två smaker: vitvins- eller äppelcidervinäger som vi smaksätter med blad och den exklusiva blomman av sörmländsk ramslök.

Ramslöksknoppar

Vi plockar de smakrika ramslöksknopparna och lägger in dem i lagerättika.

De kan användas som kapris t.ex som ett exklusivt tillbehör på smörrebrödet, på buffébordet, till kött eller i en lyxig potatissallad.

Vafab Miljö, Enköping

 

VafabMiljö kommunalförbund ansvarar för hushållsavfall inklusive fett, slam och latrin i Enköpings kommun.

Välkommen att kontakta oss om du:

  • har allmänna frågor om avfallshanteringen i Enköpings kommun
  • vill ändra eller har frågor om avfallsabonnemang
  • vill ha rådgivning gällande din avfallshantering
  • har frågor om slam och latrin
  • vill beställa extra tömning
  • vill beställa hämtning av grovafall

ortens

Ortens Foodtruck

Ortens Food Truck startades Våren 2016 av Fatima och Sulle. Vårt mål är att förmedla vidare den goda smaken av Turkiska köket i Sverige. Vårt koncept bygger på att jobba mobilt med matbilar för att nå alla matsugna där dem behöver oss mest.

Vi lagar vår mat med färska råvaror och levererar vällagat mat som känns som hemlagat.

Ortens Food Truck deltar i olika evenemang som bröllop, fest, dop, festivaler mm.

ciccis_logga

Cissis Biprodukter

Ciccis biprodukter är en yrkesbiodling i Mälardalen som ägs och drivs av Cecilia Lillbacka. Kort tid efter starten 2012 passerade antalet bisamhällen hundratalet och har sedan dess fortsatt växa. Numera är Ciccis biprodukter en betydande aktör och leverantör i mellansvensk honungsproduktion.

Huvudsysslan är biodling med produktion av honung, biprodukter och pollineringsuppdrag som växt sig till en betydande del av verksamheten. Huvudprodukterna är naturell och smaksatt honung.
Till Smaka På Enköping kommer Cecilia dessutom att ha med nyslungad färskhonung (raw) samt, pollen, propolis mm.